Rookgasafvoer en de VvE

Nieuwsdatum: 11-12-2019

Een CV-ketel voor verwarming en/of warm water produceert rookgassen. Een rookgasafvoer zorgt ervoor dat deze gassen op een veilige wijze naar buiten worden geleid. Een goede en veilige rookgasafvoer is zeer belangrijk. Wanneer de afvoer niet goed geregeld is, kan dit ernstige gezondheidsklachten opleveren en erger...

De bouwkundige mogelijkheden maar vooral ook het type verwarmingstoestel (CV-ketel) bepalen welk rookgasafvoersysteem de beste keuze is. Veel appartementencomplexen zijn uitgerust met (individuele en gemeenschappelijke) rookgasafvoerkanalen die geschikt zijn voor VR-ketels maar ongeschikt zijn voor HR-ketels. Steeds meer VR-ketels worden dus vervangen voor HR-ketels, en uiteindelijk verdwijnt de VR-ketel helemaal.

Rookgasafvoeren zijn vaak weggewerkt. Bewoners zijn zich daardoor niet bewust van de aanwezigheid van rookgasafvoeren. Zij zijn zich nog minder bewust van de staat van onderhoud van deze rookgasafvoeren en eventuele risico’s: Koolmonoxide kan vrij komen en leiden tot levensgevaarlijke situaties, wanneer een rookgasafvoersysteem niet veilig is.

Belangrijk in deze ontwikkeling is dus ook dat uw VvE aandacht besteed aan de rookgasafvoerkanalen en het vervangen of aanpassen daarvan, zodat de veiligheid van de bewoners gewaarborgd blijft!

Heeft uw VvE advies en begeleiding nodig bij deze problematiek? Neem dan gerust contact met ons op.


Hieronder treft u enkele interessante sites, artikelen en publicaties:

Nieuwsoverzicht


Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest
SBB BVVB VVE