Gooi & Eemland - VvE Beheer en Advies

Coronavirus en VvE vergaderingen

Nieuwsdatum: 13-03-2020

Het kan u niet meer zijn ontgaan, gisteren heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronoavirus naar buiten gebracht. Daarnaast kondigde Trump een inreisverbod aan, crashten de aandelenbeurzen en zijn in ons land alle (sport)activiteiten, beurzen, concerten en festivals geannuleerd.

Het is zeer reëel dat de maatregelen die gisteren door de Rijksoverheid zijn getroffen, de komende tijd verder aangescherpt worden. De situatie omtrent het coronavirus gaat ontegenzeggenlijk van invloed zijn op de komende tijd, waarin veel jaarlijkse VvE vergaderingen gepland staan.

Lichtzinnigheid is niet op zijn plaats, wij zullen de ontwikkelingen op de voet volgen en ons beleid daar op afstemmen. Daarover zullen wij u komende tijd over blijven informeren en ook met de besturen in overleg treden. Daarnaast willen we alle bestuurders verzoeken ook met elkaar te overleggen welk standpunt u inneemt, en dit eventueel ook met uw leden en met ons te delen.

Wij zijn ook aan het nadenken over praktische en creatieve oplossingen. Dat wordt maatwerk want elke VvE is weer anders.

Actueel beleid

Voor de reguliere vergaderingen die gepland staan tot 31 maart, hanteren wij de maatregelen welke op basis van het advies van het RIVM door de Rijksoverheid zijn getroffen. Aangezien wij geen VvE's hebben met meer dan 100 leden betekent dat de vergaderingen in principe door zullen gaan. Indien het bestuur van de VvE meent dat de vergadering niet moet gaan, dan respecteren wij deze beslissing uiteraard.

Wij beheren ook meerdere VvE's waarvan de gemiddelde leeftijd van de bewoners hoger ligt, en dus kwetsbaar zijn. Voor deze VvE's gaan wij in ieder geval de vergaderingen in de maand maart annuleren, wij treden met de besturen persoonlijk in contact.

Voor vergaderingen die wel door gaan de komende tijd zullen we een bericht aan de leden versturen waarin we vragen:

Zoals gezegd, zoals de situatie nu is kan morgen weer anders zijn en we houden dit nauwlettend in de gaten. Wij treden met onze besturen en leden in contact om te overleggen hoe we met de vergadering omgaan, te beginnen met de besturen waarvan de vergadering deze maand gepland staat.

Dit was het voor dit moment, zodra er ontwikkelingen waar wij om in moeten spelen dan zullen wij dit doen en naar buiten toe communiceren.

Nieuwsoverzicht


Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest
SBB BVVB