Gooi & Eemland - VvE Beheer en Advies

VvE Celsiuslaan laat balkons aanpakken

Nieuwsdatum: 19-06-2014

De VvE in Hilversum heeft een actief bestuur welke de administratie zelf verzorgt. Voor bouwkundige en technische zaken heeft de VvE gekozen voor een samenwerking met Gooi & Eemland VvE beheer en advies.

Wij hebben zullen op het gebied van technisch beheer het bestuur de komende tijd gaan ondersteunen. Allereerst hebben we de klus voor de balkons aanbesteed en opvolgend stellen we een meerjarenonderhoudsplan op. Zo kan het bestuur met een heldere blik naar het reservefonds kijken en bepalen of deze voldoet in relatie tot de maandelijkse bijdrage.

De balkons worden naar verwachting nog voor de bouwvak aangepakt. Het zijn zogenaamde in-het-werk-gestorte betonnen balkons, vochttoetreding bij dergelijke balkons is schadelijk. Betonrot, koudebruggen en onthechting van het verfsysteem zijn voorbeelden van gebreken die als gevolg van vochttoetreding zouden kunnen ontstaan.

Het is dan ook zaak om de coating van de balkons zo snel mogelijk te vervangen zodat de balkons goed afgedicht zijn. Ook de cementdekvloeren van de balkons worden verwijderd en opnieuw aangebracht. Deze klus zal worden uitgevoerd door Ivacon uit Badhoevedorp.

De volgende prioriteit zal waarschijnlijk het schilderwerk worden. Dit is anderhalf jaar geleden (!) uitgevoerd, maar helaas niet op een degelijke manier. Dit is een van de redenen dat VvE Celsiuslaan kiest voor technisch beheer.

Een impressie:

Balkoncoating verwijderd (los komen te liggen) Cementdekvloer duidelijk aan vervanging toe Vervuiling oppervlak, craquelé schrob-rand
Vochtplek onderkant balkon Slechts anderhalf jaar geleden geschilderd... Slechts anderhalf jaar geleden geschilderd...
     

Nieuwsoverzicht


Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest
SBB BVVB