Gooi & Eemland - VvE Beheer en Advies

Corona-update: Geen vergaderingen t/m 1-juni

Nieuwsdatum: 25-03-2020

De Rijksoverheid heeft op maandag 23 maart aangescherpte maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Vergaderingen tot en met 1 juni geannuleerd

Een van de maatregelen van de Rijksoverheid is dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.  De vergaderingen zullen door Gooi & Eemland op een later tijdstip (waarschijnlijk in het najaar) in overleg met het bestuur opnieuw worden ingepland. Wij volgen hiermee het advies van het RIVM om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken. 

Andere mogelijkheden

Wij zijn druk bezig om te kijken naar alternatieve mogelijkheden. Bijvoorbeeld om bepaalde besluiten via schriftelijke en/of digitale wegen gerealiseerd te krijgen de komende tijd. Het nut en de noodzaak staan hierbij voorop, en we zullen met de besturen in overleg treden met een voorstel hiervoor.

Uitvoering van werkzaamheden

De uitvoering van werkzaamheden (onderhoud) aan de VvE’s door derden zal in veel gevallen doorgaan, maar we zijn wel afhankelijk van de uitvoerende partijen en hoe zij met de situatie omgaan. Onze collega's zullen alles (op afstand) begeleiden en enkel wanneer strikt noodzakelijk, een locatiebezoek inplannen. In dat geval zijn ook de richtlijnen van het RIVM van kracht.

Wij staan voor u klaar

Wij hanteren ook een intern beleid om onszelf en medewerkers zo veel mogelijk te beschermen en eventuele verspreiding van het virus tegen te gaan. De bezetting op kantoor is minimaal, en de meerderheid van de medewerkers werkt vanuit huis. Hierdoor kunnen wij de meeste werkzaamheden voor de VvE’s de komende tijd blijven verzorgen en blijft de kwaliteit gewaarborgd. De jaarrekeningen worden opgemaakt en aan de kascommissies verstrekt, begrotingen worden opgesteld, de vergaderingen worden zo veel mogelijk al voorbereid en storingsmeldingen worden in behandeling genomen.

Begrip voor deze unieke situatie

Het coronavirus heeft ook effect op de thuissituatie van onze werknemers en hun partners en gezinnen. Ondanks dat wij er alles aan doen om de werkzaamheden zo goed mogelijk door te laten gaan, zijn wij er ons van bewust dat al deze maatregelen van invloed kunnen zijn op het functioneren van uw VvE. Wij vragen om uw begrip en zullen u zo goed mogelijk op de hoogte proberen te houden van de ontwikkelingen. 

Wij wensen iedereen sterkte en gezondheid, succes in het omgaan met deze moeilijke omstandigheden.

Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Koen Hooft

Directeur Gooi & Eemland VvE beheer en advies

Nieuwsoverzicht


Contact Industrieweg 25 E
3762 EG Soest
SBB BVVB